Na dovolenou autem z půjčovny

23.6.2014  autor:  Redakce

Jsou lidé, kteří si rádi dovolenou užívají za volantem automobilu. Proč cestovat letadlem nebo se trmácet několik tisíc kilometrů v autobue, když si můžete na dovolenou vyrazit automobilem. A pokud žádný takový automobil nevlastníte, nic vám nebrání tomu si jej půjčit v autopůjčovně. Co k tomu budete potřebovat?

Autopůjčovny poskytují automobily i různé obytné vozy, které můžete využívat přesně podle vaší potřeby. Tyto služby se hodí zejména ve chvíli, kdy se vám porouchá auto, případně žádné nemáte, a neradi byste cestovali na dovolenou nějakým veřejným dopravním prostředkem, jako je autobus či letadlo.

Auto z půjčovny na krátkou i delší dobu

Denní sazby na půjčování automobilů jsou již od několika stovek denně v případě krátkodobého pronájmu. Jestliže chcete vycestovat na delší dobu, vyplatí se zaplatit si měsíční paušál, díky kterému můžete ušetřít peníze. Půjčení auta do zahraničí je samozřejmě také možné a většinou se na tento typ zakázky vztahují stejné podmínky, jako při tuzemských cestách. Patříte-li mezi podnikatele a čeká vás nějaké jednání, na které by se vám hodilo prestižnější auto, ani v tomto ohledu to nebude problém. Existují totiž takové půjčovny, které se specializují na půjčení luxusních aut. Cena za zapůjčení takového auta je o něco vyšší, ovšem za poskytnutí kvalitních služeb se to rozhodně vyplatí. Ostatně, luxusní auta snad ani žádná levná autopůjčovna nenabízí, neboť ta se zaměřuje především na projímání osobních automobilů či transitů.

V případě, že byste potřebovali automobil, který by nahradil i různé hotely či jiná ubytovací zařízení, není problém navštívit půjčovnu obytných aut, kterých se po celé České republice nachází dostatečné množství. Svým komfortem vám obytná vozidla poskytnou maximální pohodlí.

Co k půjčení auta potřebujete

Zcela určitě to bude řidičský průkaz, dále občanský průkaz nebo pas. Firmy budou potřebovat výpis obchodního rejstříku a plnou moc jednatele firmy. V ceně pronájmu vozidla bývá zahrnuto pojištění vozidla, asistenční služby, platná dálniční známka v ČR, případně náhradní vozidlo. Po vyplnění potřebných údajů bude sepsána smlouva, kterou po zaplacení vratné zálohy a ceny za pronájem vozu, podepíšete. Minimální doba zapuůjčení vozidla je jeden den (24 hodin). Po domluvě je možnost přistavení vozidla ve vámi vybraném místě.

Půjčený automobil musíte autopůjčovně vrátit v takém stavu, v jakém jste jej převzali, tedy umytý zvenku a vyčištěný uvnitř. V případě, že tomu tak nebude, nachystejte si další peníze, jako poplatek za neumytý vůz. Stejné je to i s pohonnými hmotami. Automobil musíte vrátit s takovým množstvím pohonných hmot, s jakým jste jej přebírali.

Zdroj foto: foter.com/free photos&art

Diskuze - přidejte váš komentář

URL v příspěvku nejsou vypisovány jako aktivní odkaz. Příspěvky jsou kontrolovány administrátorem.

K článku zatím nebyl vložen žádný komentář.

Nejžádanější značky: Audi | BMW | Citroën | Fiat | Ford | Hyundai | Mazda | Opel | Peugeot | Renault | Škoda | Volkswagen

Online autobazar | Server Autobazary ojeté auto.cz je napojen na autosoft.cz