Triky prodejců ojetých aut

29.2.2016  autor:  Redakce

Prodejci ojetin často využívají různých tipů a triků, aby nalákali zákazníky i na nepříliš atraktivní vozidla. Obchodníci tyto triky používají znovu a znovu. A to z velmi jednoduchého důvodu. Prostě fungují. A i když si zákazníci říkají, že zrovna oni jim na to neskočí, skutečnost bývá jiná. Prodejci se snaží těžit z neznalosti či nezkušenosti kupujícího.

Nejnižší cena

Cena a hodnota auta je samozřejmě jeden z hlavních požadavků kupujících. Obchodníci s ojetinami často u aut uvádějí velice lákavé ceny. Ale mívá to háček. Někdy se stane, že cena platí pouze v případě, splníte-li další podmínku, o které jste hned nevěděli a ani vlastně nemohli. To by se u solidních prodejců stávat nemělo. Pokud se k autu nějaká podmínka váže, měly by být uveřejněny ceny obě, popřípadě napsat, o jakou podmínku se jedná. I prodejci sledují trh a snaží se dostat cenu co nejníž. Zároveň však ne pod hranici rozumného zisku.

Další zájemce

Ano, tento trik patří k velice rozšířeným. Cílem je nerozhodného zájemce přesvědčit, aby se rychle rozhodl a auto koupil. Prodejci často chodí s tím, že vám auto nechají, když si ho hned vezmete, i když jim zrovna volal nějaký pán a chce zaplatit zálohu nebo že prostě koupě spěchá, protože se na auto jede podívat další zájemce. Pro volbu imaginárních zájemců se v tu chvíli rozhoduje velký počet prodejců ojetin.

Předchozí majitel s autem nejezdil

Je opravdu zajímavé, kolik zájemců v dnešní době na tento trik stále dokáže skočit. Prodejce často sáhne po historce, že předchozím vlastníkem byl starší pán, který moc nejezdil a auto vytáhl z garáže jen při nějaké příležitosti párkrát do roka. Často to nebývá pravda. Pokud ale zapojíte zdravý rozum, určitě tuto léčku prokouknete. Stačí se podívat na stáří auta. Dá se předpokládat, že patnáct let staré auto bude mít najeto minimálně okolo 300 000 km.

Zdroj foto: pixabay.com

Diskuze - přidejte váš komentář

URL v příspěvku nejsou vypisovány jako aktivní odkaz. Příspěvky jsou kontrolovány administrátorem.

Praktiky
Autor: gustav (host)
Datum: 7.3.2016 v 20.22
Je to dost podobné jako u realit. Další zájemce, Když ptáčka lapají pěkně mu zpívají.. Holt člověk musí zvolit osvědčený autobazar.Každému vyhovuje něco jiného. Mě třeba ten největší. Prostě vybrat hezké auro za rozumný peníz.
selský rozum
Autor: paradek (host)
Datum: 9.3.2016 v 14.51
V konečné fázi rozhodování je třeba spoléhat na vlastní selský rozum a všechno, co Vám kdo říká tak nějak pouštět jedním uchem tam a druhým ven.
Triky
Autor: Kulak (host)
Datum: 31.3.2016 v 23.56
Triky zkouší dneska každej, stačí nenechat se natáhnout. Kupoval jsem jednou na inzerát a bylo to némrich to samý, ne-li horší. Další zájemci, prohlídka musela být hned, nákup musel být hned, pak to auto mělo problémy, ale jiným zájemcům nevadí...
AUTO
Autor: honzaj (host)
Datum: 12.3.2018 v 22.19
Ty triky se najdou hlavně v těch velkých autobazarech. Já osobně bych do AAA nebo Esa už znovu nejel. Nepříjemných zkušeností s nima mám už dost. A snad nikdy jsem z obchodování s nimi neměl dobrý pocit. Vždycky jsem odjížděl s pocitem poraženého. Posledně jsem zkusil naopak malinký autobazar auto-vykup-praha.cz a byla to rozhodně mnohem příjemnější zkušenost než s AAA a Esa.

Nejžádanější značky: Audi | BMW | Citroën | Fiat | Ford | Hyundai | Mazda | Opel | Peugeot | Renault | Škoda | Volkswagen

Online autobazar | Server Autobazary ojeté auto.cz je napojen na autosoft.cz