Nejhůře prodávaná auta v roce 2013 podle magazínu Forbes

18.1.2014  autor:  Redakce

Rok 2013 je již dávno za námi a my nyní známe statistiky nejlépe a nejhůře prodávaných vozů v tomto roce. Kdo dle magazínu Forbes prodal nejvíce kusů a komu se naopak nedařilo?
 

Jak se dalo očekávat, žebříčku nejvíce prodaných kusů jednozačně velí Ford F-150, jehož bylo prodáno 763 402, což znamená, že minimálně jedno vozidlo bylo zakoupeno každou minutu. Která vozidla ovšem dopadla nejhůře?
 

1. Acura ZDX

Na nejspodnější příčce prodejnosti aut se usmístil vůz Azura ZDX. Podivně tvarovaný vůz Azura ZDX je sice bratříčkem luxusního SUV Azura MDX, avšak jeho prazvláštní sklon střechy dělá zadní sedadla a kufr téměž nepoužitelnými, což může být důvodem právě nízké prodejnosti. Celkem bylo prodáno pouze 361 kusů.
 


2. Mitsubishi Lancer Sportback

Čtyřdveřová verze Mitsubishi Lancer nevypadá vůbec špatně, ovšem s jízdními vlastnostmi na tom není nejlépe. Mitsubishi Lancer Sportback zaostává za konkurencí, má průměrný výkon a nepříjemně velkou spotřebu paliva. Dohromady se v roce 2013 prodalo jen 682 kusů.
 


3. Mitsubishi i-MIEV

Prodej excentricky vyhlížejícího Mitsubishi i-MIEV se též řadil k nejpomalejším. Tohoto dvoudveřového plně elektrického vozu se totiž za rok 2013 prodalo pouze 1029 kusů.
 


4. Nissan GT-R

Zjistit příčinu, proč se divoký Nissan GT-R tolik neprodává, už není tak jednoduché. Výkon konkuruje spoustě výrazně dražších vozů. Za neprodejností tohoto typu může stát konkurent - Chevrolet Corvette Stingray, který je ve stejné kategorii značně oblíbenější. Nissanu GT-R se prodalo pouze 1236 kusů.
 


5. Jaguar XK

Jaguar XK je kombinací sportovního a elegantního vzhledu, je k dispozici ve variantě kupé i kabrioletu, ovšem jeho prodejnost je nízká - v roce 2013 pouze 1346 kusů.
 


6. Volvo C30

Toto malé a sportovní auto bylo určeno k tomu, aby ho dostali čerství američtí vysokoškoláci od svých rodičů jako svůj první vůz. Zřejmě to svůj účel nesplnilo, prodalo se pouze 1361 kusů.
 


7. Subaru Tribeca

Nízkoobjemový crossover Subaru Tribeca stále strádá v autosalonech, prodalo se 1598 kusů.
 


8. Volkswagen Golf R

Tento kompaktní dvoudveřák je sportovnějším provedením Golf GTI. Přestože pod kapotou skrývá slušný výkon, celkem v roce 2013 bylo prodáno jen 1598 kusů.
 


9. Volvo S80

Tento sedan je prostorný a pohodlný, ovšem zřejmě ne dostatešně. Prodáno 1935 kusů.
 


10. Cadillac Escalade EXT

Kombinace luxusního SUV a pickupa Cadillac Escalade EXT zřejmě zákazníky příliš nenadchla. Prodalo se jen 1972 kusů.
 


Zdroj foto: foter.com, jaguar.com, vwcars.cz

Diskuze - přidejte váš komentář

URL v příspěvku nejsou vypisovány jako aktivní odkaz. Příspěvky jsou kontrolovány administrátorem.

mitsubishi
Autor: michalek (host)
Datum: 24.1.2014 v 11.43
mitsubishi lancer překvapil. čekal bych, že se prodá více kusů.

Nejžádanější značky: Audi | BMW | Citroën | Fiat | Ford | Hyundai | Mazda | Opel | Peugeot | Renault | Škoda | Volkswagen

Online autobazar | Server Autobazary ojeté auto.cz je napojen na autosoft.cz