Důvody, proč nekupovat ojeté SUV

5.1.2014  autor:  Redakce

Máte dostatek financí, které vám dovolují uvažovat o koupi bazarového SUV? Radši to ještě zvažte - existuje spousta faktorů, která hovoří proti koupi ojetého vozu tohoto typu.

Velké provozní náklady

SUV mají ve srovnání s ostatními vozy se stejným motorem výrazně vyšší provozní náklady, na kterých se projevuje především velká spotřeba paliva. Mohou za to faktory jako třeba hmotnost vozu, větší aerodynamický odpor nebo větší valivý odpor kol. Vyšší váha má též za následek rychlejší opotřebení brzdného systému, jehož výměna nebývá levná. Nikdy nevíte, co s autem předchozí majitel prováděl, tudíž určité části mohou být ve špatném stavu a vůz může po pár kilometrech dosloužit. Ani nové pneu nejsou otázkou pár tisícovek a případný servis taky není nejlevnější.

Horší jízdní vlastnosti

Dlouhá brzdná dráha a nejnižší rychlost při průjezdu zatáčkami – to je to, co si můžete představit pod horšími jízdními vlastnostmi. SUV mají též nejhorší zajeté časy, tak proč kupovat ojeté SUV, které na tom bude vlastnostmi ještě možná hůře než nové?

Nepraktické rozměry

Pokud si představujete, že SUV je svými rozměry ideální, pak se velice pletete. Možná vás překvapí v některých případech malý úložný prostor. Sedačky se nedají snadno sklápět a nakládací hrana je vysoko. Jestliže tedy hledáte auto, se kterým chcete cestovat se spoustou zavazadel, SUV není vhodným typem. Při nastupování a vystupování si zřejmě všimnete, že vůz je širší a má větší dveře, což jej činí na přeplněných parkovištích značně nepraktickým.

Velikost není vždy výhodou

To, že velikost vozu není vždy výhodou, si uvědomíte především u parkování a jízdě ve stísněných prostorech. Velké vozy po jízdě například v podzemních garážích na svou velikost většinou doplatí poškozenými ráfky kol a odřenými rohy nárazníků, případně blatníky nebo zrcátky. Stále ještě prahnete po autě, který bude svou šířkou převyšovat všechny ostatní vozy?

Zdroj foto: morguefile.com

Diskuze - přidejte váš komentář

URL v příspěvku nejsou vypisovány jako aktivní odkaz. Příspěvky jsou kontrolovány administrátorem.

Chytrák autor textu.
Autor: Ondřej (host)
Datum: 7.1.2014 v 12.46
Celý článek je absolutní nesmysl...
RE: Chytrák autor textu.
Autor: Jarda (host)
Datum: 7.1.2014 v 14.20
Ondřej: až takový nesmysly tam nejsou, akorát je to o tom, že skoro všechno, co tam je napsaný platí pro nový i starý auta a nesouvisí to s tím, jestli je z bazaru nebo ne. Jsou to jejich vlastnosti stejně tak jako že sporťáky jsou nízký a málo pohodlný. Jediný, co má v článku smysl ve vztahu k bazaru je to, že opravdu nevíš, jak s tím zacházel původní majitel a je možný, že pokud si myslel, že s SUV může jezdit ve velkým v terénu, tak to auto může být víc domlácený než obyčejnej osobák. Stejně jako negativa by se ale zase daly vypsat přednosti SUV. Třeba větší bezpečnost, protože sedíte výš. Nebo zmiňovaná větší šance projet náročnějším terénem atd.
SUV
Autor: Robert Válek (host)
Datum: 8.1.2014 v 21.27
Podle mě je článek jakš takš napsaný pravdivě. Mimo jiné, není to první článek, který čtu o SUV v tomto směru. Samozřejmě, zastánci SUV budou proti....jako vždycky.

Nejžádanější značky: Audi | BMW | Citroën | Fiat | Ford | Hyundai | Mazda | Opel | Peugeot | Renault | Škoda | Volkswagen

Online autobazar | Server Autobazary ojeté auto.cz je napojen na autosoft.cz