Co byste neměli přehlédnou v nabídce povinného ručení u nejžádanějších pojišťoven

8.7.2016  autor:  placená inzerce

Vybrat si povinné ručení u české pojišťovny není v dnešní době nic složitého. Nabídek je totiž opravdu mnoho, což může být pro zájemce o pojištění nakonec kontraproduktivní. Nemusí se v tom vyznat. Proto jsme si pro vás připravili základní přehled nejčastěji uzavíraného povinného ručení.

Kooperativa

Povinné ručení od Kooperativy kryje všechny hlavní rizika. Tedy škody na věci, náhradu ušlého zisku, úraz a smrt řidiče pojištěného vozidla a samozřejmě újmu na zdraví nebo usmrcení druhé osoby. Součástí pojištění jsou asistenční služby. V tuzemsku máte odtah zdarma do vzdálenosti 50km a úschovu nepojízdného vozu na dobu 10 dní. Zdarma je také příjezd opraváře po havárii. Podobné je to i v zahraničí. Tam navíc máte v ceně pojištění například právní služby do 750UER nebo telefonické tlumočení.

Na povinném ručení ušetříte až 50% při bezeškodní historii řidiče, až 8% pokud jste u Kooperativy již jinak pojištěni a 5% při roční platbě povinného ručení. Držitelé ZTP nebo ZTP/P uspoří až 20%.

Česká pojišťovna

U České pojišťovny si můžete vybrat povinné ručení ve 4 různých variantách. Ty se liší nejenom podle výše limitu plnění, kde nejnižší hranice je 35 miliónů a nejvyšší 150 miliónů korun. Získat lze například právní ochranu, úrazové pojištění řidiče a spolucestujících, asistenci při poruše a nehodě nebo se vám po první způsobené škodě nesníží bonus. Samozřejmě je potřeba počítat s tím, že maximum výhod je v nejdražší verzi povinného ručení České pojišťovny.

Slevu z pojištění je možné získat do výše 55% v případě jízdy bez nehod. Každý může obdržet slevu 20%, jestliže uzavře povinné ručení online.

Generali

U povinného ručení Generali nelze přehlédnout, že je v něm zahrnuta pojistka proti střetu se zvířetem zdarma. Ovšem to platí pouze u variant smluv Komplet a Exkluziv. Součástí nabídky je asistence u nepojízdného vozu v důsledku autonehody. Pokud není váš vůz starší 11 let, lze uplatnit asistenci zdarma také u jeho poruchy.

Generali nabízí poměrně široké spektrum různých slev na povinné ručení. Online uzavření smlouvy přinese slevu 20%, bezeškodní průběh až 55% a roční platba 10%. Přehlédnout nelze ani nabídka na individuální slevu do výše 40%. Zde ovšem záleží na posouzení samotné pojišťovny, zda a jakou slevu poskytne. Ochuzeni nejsou ani hendikepovaní lidé, kteří po předložení průkazu obdrží slevu 20%.

Allianz

Allianz přináší proti konkurenci nejvyšší možný limit plnění ve výši 200 miliónů korun. Ten můžete získat u nejvyšší varianty povinného ručení. Celkem jsou na výběr 4 varianty pojištění. Ve všech verzích pojištění jsou základní asistenční služby. Limit na odtah je 3 000Kč a náhradní vozidlo je poskytnuto na 3 dny do ceny pronájmu 1 000Kč za den. U vyšších variant je nabídka rozšířena, ovšem za příplatek v řádu stokorun. Připojistit si lze i mnoho dalších věcí. Například úraz, ztrátu zavazadel nebo pojištění skel.

Zajímavé slevy jsou samozřejmě poskytovány každému, kdo má za sebou bezeškodní průběh předchozího povinného ručení.

Shrnutí

Je zřejmé, že povinné ručení u českých pojišťoven nabízí mnoho zajímavých výhod a variant. Cena pojištění přitom není vysoká, alespoň ve srovnání s rizikem, které hrozí. Škody na majetku a zdraví se totiž, v případě nehody, můžou vyšplhat do závratných výšin. Přitom málokdo má k dispozici sta tisíce nebo milióny, aby je za škodu mohl následně zaplatit. Povinné ručení toto vyřeší za vás. Uzavřít ho můžete i z pohodlí domova přímo na našem portálu.

Nejžádanější značky: Audi | BMW | Citroën | Fiat | Ford | Hyundai | Mazda | Opel | Peugeot | Renault | Škoda | Volkswagen

Online autobazar | Server Autobazary ojeté auto.cz je napojen na autosoft.cz