Recenze Audi 80 1.9 TDI

24.10.2011  autor:  Zdeněk G.
75 %
Značka:
Audi 80 1.9 TDI
Rok výroby:
1993
Najeto při koupi:
117 000 km
Najeto nyní:
182 000 km
Vlastním roků:
6
Kolikátý majitel:
3

Audi 80 1.9 TDI - hodnocení a zkušenosti uživatele

Audinka toho již za svého působení má hodně za sebou. přesto musím napsat, že je to neuvěřitelnej držák. Vlastním toto auto zhruba 6 let a kromě výměny tlumičů, kulových čepů a brzdových kotoučů včetně destiček jsem neměl nic vážnějšího. I při nynějších téměř 182 tisících najetých kilometrech auto zatím funguje bez problémů a jedinou věc, kterou dělám, je dolévání oleje do motoru. Audi jsem si koupil narchlo, protože jsem kvůli nové práci potřeboval v rychlosti nějaké auto za rozumnou cenu. po čase ježdění jsem tomuto autu přišel na chuť. Dostatek prostoru, obyčejná přístrojovka, vcelku dobré jízdní vlastnosti, výkonný motor, dostatek zavazadlového prostoru a náhradní díly za rozumnou cenu. Spotřeba při tak nějak rozumné jízdě se pohybuje na hranici sedmi až osmi litrů na sto kilometrů. S tímto rokem výroby a s počtem najetých kilometrů bych raději nedoporučoval delší cestování, ale spíš cestování mezi vesnicema nebo zajet do krámu pro jídlo.

Klady (spokojenost, spolehlivost)

super motor drží na silnici stopu hodně místa a to i pro cestující vzadu

Zápory (závady, poruchy atd.)

koroze na blatnících a kolem všech dveří

Na této stránce najdete osobní zkušenosti majitele vozu Audi 80 1.9 TDI. Tato recenze vyjadřuje hodnocení, které prezentuje osobní názor majitele vozu.

Celkové hodnocení:

75 %

pro mě dobré auto, které překvapilo.

Spolehlivost:

90 %

Spotřeba:

60 %

Jízdní vlastnosti:

55 %

Pohodlí:

60 %

Praktičnost:

65 %

Další recenze Audi 80

Nezapomeňte si přečíst i další uživatelské recenze Audi 80, případně si prohlédněte nabídku ojetých vozů Audi 80.



Diskuze - přidejte váš komentář

URL v příspěvku nejsou vypisovány jako aktivní odkaz. Příspěvky jsou kontrolovány administrátorem.

spotreba
Autor: Hucck (host)
Datum: 23.2.2012 v 10.08
Mam tu samou audinku a spotreba pri delsi jizde je pod 5 l na 100km.
Audi 80 tdi rv 1993
Autor: michal (host)
Datum: 10.6.2012 v 00.01
Jestli autor teto recenze ma na autě najeto poctivych 182OOO km tak fakt nevim proč by mněl dolivat olej do motoru ja mam poctivych 287000 a mezi výměnama nedolivám ani kapku.A spotřeba až skoro 8litru na 100km to je nějaká blbost mě to papá cca 5 lit. rychlejši jizda 6.5 A antikorozni uprava u těhle autech je špičková když mu hnijou blatniky tak to určitě byla bouračka a použili na opravu díly z polska
a80
Autor: Marťas (host)
Datum: 12.12.2012 v 11.43
S tou spotřebou souhlasím nežere to skoro nic teda při rozumné jízdě a že nedoporučuješ na delší trasy to asi vozíž jen babičku na nákup, na svoje léta to auto je obdivuhodné mam najeto skoro 300 000 jezdím s ní 3. rokem štve mě to auto nechce chcípnou a nechce už k němu mám citovy vztah :D z bazarovych aut mě nevydrželo ani jedno vic než pár měsícu ať to byla felicia, nissan primera,Focus,Peugeot 406, všechno se sr..lo díly drahé.S A80 i teď jezdím do Maďarska, Německa (západniho), a nevim jak jsou díly do toho auta drahé protože jsem žádne nepotřeboval zvláštní auto ale fakt ho mam rád.-) bál bych se to prodat a zkusit jiný hold musím počkat až mi stará audina umře.Doporučují začátečnikum a kdo ji má ať se za ní nestydí sice už není tak hezká v týhle době ale spolehlivá a přežije eště mnoho i nových aut.
spotreba
Autor: Marek (host)
Datum: 9.6.2013 v 11.51
Mam taky spotrebu i možná pod 5 sem si to počítač a vychází to nějak 4.3 l na 100 km .Je to fakt něj lepší auto :-) mám ho moc rád a neprodá ho ani ho nenechám umřít .
RE: a80
Autor: pavelgolf12 (host)
Datum: 10.12.2013 v 23.57
Marťas: mas naprostou pravdu audinka je spolehliva i na dlouhe trasi nemenil bych sice me ceka výmena predních tlumiču ale zaslouží si to je to zlata spolehliva holka
Audi 80 1.9Tdi 1993
Autor: Radji (host)
Datum: 19.1.2014 v 04.34
Já vás zdravím přátelé a příznivci tohoto spolehlivého autíčka. Měl jsem 80 B3 1.6D, spokojenost nadevše, tu jsem prodal a pořídil jsem si 80 B3 1.6Td a po spokojenosti i s tímto vozem jsem si řekl že to chce jít ještě malinko výš, tak jsem si přesně měsíc před tímto komentářem pořídil 80 B4 1.9TDI s 319801km, teď mám najeto 323721km za spotřebu 5,74L a to s tím jezdím rychlostí dnešního provozu, takže žádná šolíchačka. Olej to nežere, levné díly a co víc, vše si na tom udělám sám, teď budu dělat čepy, ramena a tlumiče, ale to se není čemu divit při stavu našich silnic. Jinak delší cesty bez problémů a ještě k tomu v pohodlí, nevylezu z toho zkroucený jako i z některých novějších aut. Přeji Vám mnoho dalších najetých kilometrů a spokojenosti s Audi 80 :-)
RE: Audi 80 1.9Tdi 1993
Autor: dak (host)
Datum: 11.8.2014 v 22.17
At se dej co se dej..tyto auta byly nejlepší auta na svete..Stare stovky,osmdesatky,první asestky,a ještě k tomu diízlovy nebo turbodizlovy,,tzo auto vydrželo všechno,kdyz ses o nej trochu staral.Me zbozne praní je az zacnou zpet dělat takovydle auta a ne ty moderní zhovadilosti.At ma clovek na vyber..Chgci bejt křupan koupím si tohle,,chci dělat ramena koupím si novy sragory,,hl.avně že maj dizajn.....
RE: RE: Audi 80 1.9Tdi 1993
Autor: Bíba (host)
Datum: 5.2.2015 v 23.21
dak: Zdarec,musím jenom souhlasit.Audinku jsem pořídil asi před rokem jako alternativu levneho pracovního auta s koulí.Avšak v zápětí po prozkoumání všech detailu funkčních celku bez zjevného poškození a naprosto neskutečné dílenské zpracování (v tom zinku to snad museli vykoupat,nerezovy vyfuk,nikdy nereznoucí brzdové trubicky,převodovka,jednoduché nápravy atd.atd..),me tohle auto uplně dostalo.Když vezmu ze ostatní auta z roku 94 jsou uz davno přetavena v hutích.Nicmeně Audi už není pracovní (na to jsem pořídil daleko novější Octu1),ale je schovana na Letní vyjíždky v Neděli po obědě,na dovolenou a podobně.. Červená B4 TDI,klima,el.šíbr,central,alu16" rv.94 221000km,pohodovou jízdou do 5L..At vám to jezdí..

Zapojte se do diskuze

Podělte se o své zkušenosti: vložte vlastní krátkou recenzi na vůz Audi 80.

Nejžádanější značky: Audi | BMW | Citroën | Fiat | Ford | Hyundai | Mazda | Opel | Peugeot | Renault | Škoda | Volkswagen

Online autobazar | Server Autobazary ojeté auto.cz je napojen na autosoft.cz