Vše o novém Opelu Mokka X

14.12.2016  autor:  placená inzerce

Automobilka Opel uvedla do prodeje modernizovanou podobu oblíbeného modelu Mokka. Malé kompaktní SUV dostalo do svého názvu navíc písmeno “X” a především nový vzhled a techniku. Přesvědčí nová Mokka X o svých kvalitách?

V němčině je výraz Mokka označením arabské, či turecké kávy a není náhodou, že nejprodávanější barvou modelu Mokka X je právě odstín s názvem Cappuccino. Opel chtěl také vyjádřit že Mokka X je sice malá, ale velmi silná, což se rozhodně povedlo. S označením písmenem “X” se nyní budeme setkávat u všech modelů SUV a crossoverů automobilky Opel.

Výrazný vzhled

Na první pohled Opel Mokka X zaujme především tím, že ačkoli se nachází v kategorii SUV, je opticky velmi malý. Vůz je poměrně vysoký, přitom relativně úzký a krátký, čímž vytváří subtilní dojem. Ač se to na první pohled nezdá, může velikostí směle konkurovat třeba Yetimu.

Design modelu Mokka X je mnohem výraznější, než u předchozího modelu. Široce rozevřená přední maska s masivními chromovanými žebry dodává automobilu robustní vzhled a celá přední část karoserie je sladěná s novým designem značky Opel. masivní vzhled dodává i řada dalších detailů, především přední LED světla s profilem bumerangu působí velmi důstojně. Araktivitu modelu Mokka X umocňují nové laky – oranžový „Amber Orange“ nebo červený „Absolute Red“.

Tip: Další informace a technické specifikace se dozvíte v článku o novém modelu Opel Mokka X.

Interiér vozu

V interiéru dominuje světlá kůže a na dotyk příjemné plasty. Sedadla jsou velmi pohodlná, vybavená ohřevem i loketní opěrkou řidiče. Ohřev nechybí ani koženému volantu a celé palubní desce kraluje velký display s navigací.

Nový přístrojový panel má velmi výrazné členění, je designově čistší a působí preciznějším dojmem. Zcela nově tvarovaná středová konzole je soustředěná kolem dotykového monitoru infotainmentu nové generace s úhlopříčkou 17,8 cm, nebo 20,3 cm.. Na palubní desce je nyní mnohem méně tlačítek, protože spousta funkcí se ovládá s pomocí kapacitního dotykového monitoru.

Špičková konektivita

V kabině na funkčně uspořádaném přístrojovém panelu dominují nejmodernější systémy infotainmentu a spolu s telematickým systémem Opel OnStar se tak z modelu Mokka X stává nejlépe vybavené evropské SUV.

Systémy Opel IntelliLink dokáží jednoduše přenést funkce chytrých telefonů na dotykový monitor automobilu. Nabízí výstup USB a integrovaný modul Bluetooth pro telefonování, audio streaming, prohlížení fotografií a přehrávání filmů. Stejně, jako navigační systém Navi 900 IntelliLink je kompatibilní se systémy Apple CarPlay a Android Auto. Android auto umožňuje také práci s Google Maps a nespočet dalších hudebních a komunikačních prostředků.

Motor a podvozek

Pro Mokku X je k dispozici nový motor 1.4 Direct Injection Turbo naladěný na výkon 112 kW /152 k, který je známý z nového modelu Astra. Tento čtyřválec je k dispozici i v kombinaci se 6-stupňovou automatickou převodovkou, systémem Start/Stop a adaptivním pohonem všech kol. Emise CO2 (podle předběžných údajů) činí 154 g/km a kombinovaná spotřeba 6,6 l/100 km. Motor je solidně odhlučněn a jeho chod je tichý i ve vysokých otáčkách.

Podvozek plně odpovídá kategorii malého SUV a příjemně filtruje nerovnosti na vozovce.  Jak dojde na zatáčky, Mokka X vykrouží oblouk s jistotou.

 

Technické údaje

Opel Mokka X 1.6 CDTI 4x4

*motor: vznětový čtyřválec
*objem: 1598 ccm
*max. výkon: 110 kW (136 k) při 3500-4000 ot/min
*max točivý moment: 320 Nm při 2000–2250 ot/min
*převodovka: šestistupňová, manuální
*max. rychlost: 187 km/h
*zrychlení 0-100 km/h: 9,7 s
*kombinovaná spotřeba: 4,5 l/100 km

zdroj foto: Auto Štajger

Nejžádanější značky: Audi | BMW | Citroën | Fiat | Ford | Hyundai | Mazda | Opel | Peugeot | Renault | Škoda | Volkswagen

Online autobazar | Server Autobazary ojeté auto.cz je napojen na autosoft.cz