Dovoz aut z Německa - co by vám nemělo uniknout

10.5.2014  autor:  Redakce

Stále více motoristů upřednostňuje dovoz aut z Německa před tuzemskou koupí v autobazaru či u soukromých prodejců? Ptáte se proč? Důvodem může být třeba lepší technický stav vozidla a také fakt, že Němci velice často a rádi obměňují svůj vozový park a dá se tak pořídit kvalitní vůz za slušné peníze. Jak tedy úspěšně zvládnout dovoz aut z Německa? Postup si řekneme v následujícím článku.

Proč zrovna dovoz aut Německa?

Zcela jednoduchá odpověď. Máte to takřka za humny. Lidé žijící v západních a severních Čechách mají tu výhodu, že pokud si pro automobil zajedou brzy ráno, do večera mohou být zpět i s novým přírustkem do garáže. Německo je navíc prosluslé slušným stavem silnic, dobrým technickým stavem vozidel a rovněž pravidelným a poctivým servisem vozidel s dohledatelnou historií. Tolik diskutované stáčení tachometrů je v Německu trestný čin, přesto má však zhruba 30 procent vozidel v Německu stočený tachometr. I proto byste dovoz aut z Německa neměli podcenit a pečlivě se na něj připravit.

Spolehlivý dovoz auta zajistí i firmy

Pokud se pro vozidlo do Německa vydáte na vlastní pěst a autům příliš nerozumíte, určitě si sebou vezměte někoho zkušeného, který se problematice aut věnuje a dokáže daný vůz zkontrolovat jak vizuálně, tak i pomocí jízdní zkoušky. Pokud vše proběhne jak má, s vozem budete spokojeni a dokážete si u prodejce ještě vyjednat nějakou menší slevu, na řadu přichází kupní smlouva. Tu vypracujte jak v českém, tak i německém jazyce, uveďte všechny její náležitosti a samozřejmě na závěr stvrďte podpisem obou stran. Nyní je nutné, abyste vůz odhlásili na příslušném německém dopravním inspektorátu a také zaplatili daň. Máte li jak auto odvéz (velký přívěs, apod.), po odhlášení se můžete vydat směrem k domovu. Pojedete-li s nově koupeným autem po vlastní ose, je potřeba si vyřídit pojištění odpovědnosti, na dopravním inspektorátu obdržíte dočasný technický průkaz a převozní značky. Na našem území pak musíte s vozidlem absolvovat řadu vyřizování. Nejdříve navštivte stanici STK, kde vám změří emise a zjistí technický stav vozidla. Následně si sjednejte povinné ručení. Poslední věc je zamířit na příslušný dopravní inspektorát, který vám do třiceti dnů vystaví opis velkého technického průkazu, osvědčení o registraci a vydá nové SPZ. K úspěšnému vydání všech těchto dokumentů musíte s sebou přinést dokument o odhlášení vozidla z evidence v Německu, doklad o zaplacení DPH, dočasných technický průaz, převozní SPZ (pokud máte), doklad o měření emisí a STK, doklad o sjednání povinného ručení a občanský průkaz.

Pokud však nechcete podstoupit všechny tyto zdlouhavé procesy, můžete oslovit firmu, která vám zajistí spolehlivý dovoz auta z Německa. Stačí si jen vybrat daný vůz, uvést co všechno požadujete, aby měl za výbavu, technickou stránku, apod. a vše ostatní již za vás daná firma vyřídí. Připravte se však na to, že se vám daný vůz může prodražit třeba o 10 tisíc korun jako poplatek pro firmu za dovoz auta z Německa a vyřízení všech potřebných formalit.

Zdroj foto: foter.com

Diskuze - přidejte váš komentář

URL v příspěvku nejsou vypisovány jako aktivní odkaz. Příspěvky jsou kontrolovány administrátorem.

Chybí malý německý tp
Autor: René (host)
Datum: 6.4.2018 v 12.05
Zdravím mám Audi 2.5 tdi r.v. 2000 udělal jsem dovozovou stk vše v pořádku vozídlo jsem šel přihlásit ale nemám malý německý tp..nechtějí mi to dát na cz značky..co s tím?
Dovoz aut z Německa
Autor: DanielK. (host)
Datum: 22.9.2018 v 14.19
Ahoj, dobře popsáno! Téměř se vším souhlasím. Důvody proč si nechat dovézt auto zrovna z Německa jsou přesvědčivé! My takovýto spolehlivý způsob dovozu provádíme a také jsme napsali krátký článek pro lidi, kteří si dovoz aut chtějí zajistit sami a myslíme si, že zase taková sranda pro člověk, který se v tomto oboru denně nepohybuje. Při převozu a celkově koupi auta ze zahraničí může nastat spoustu problémů. Podrobnosti dovozu auta z Německa: doveztodal.cz/jak-dovezt-auto-z-nemecka-po-vlastni-ose/ . Tyto problémy zapříčinilo to, že jsme si řekli, budeme se tomu věnovat naplno a budeme se snažit lidem přivézt to nejlepší co je na trhu za co nejlepší cenu!

Nejžádanější značky: Audi | BMW | Citroën | Fiat | Ford | Hyundai | Mazda | Opel | Peugeot | Renault | Škoda | Volkswagen

Online autobazar | Server Autobazary ojeté auto.cz je napojen na autosoft.cz